ETERIČNO ULJE LAVANDE

Lavanda je aromatična zimzelena grmolika biljka koja može narasti do 1 metar visine. Prepoznatljiva je po ljubičasto-plavim cvjetićima te je tipična mediteranska biljka.

Ekstrakcija i upotreba

Eterično ulje se najčešće dobiva destilacijom iz cvijeća, a nerijetko se dodaje kozmetici – kremama i uljima za masažu jer pomaže smanjenju napetosti i bolnosti mišića, a zbog karakterističnog mirisa djeluje umirujuće. Eterično ulje i cvijeće lavande se vrlo često koriste kao repelent za različite vrste insekata.

Djelovanje eteričnog ulja lavande

Eterično ulje lavande jedan je od sastojaka Perskindol Active linije jer pospješuje lokalnu cirkulaciju te tako povoljno djeluje protiv napetosti i nelagode u mišićima i zglobovima.

Mentol

Levomentol

Eterično olje Zelenke

Gaultheria procumbens

Eterično olje limone

Citrus limonum

Eterično olje sladke pomaranče

Citrus aurantium, var. dulcis

Terpinol in terpinil acetat

Terpinol in terpinil acetat