ETERIČNO ULJE BERGAMOTA

Eterično ulje bergamota najnježnije je od svih eteričnih ulja citrusa. Ima slatkast, limunasti miris s toplim, cvjetnim, balzamičnim podtonovima. Eterično ulje bergamota je poput zraka sunca.«

Eterično ulje bergamota

Bergamot raste na Korzici te obalama Maroka i Italije. Može narasti do 3 metra visine. Cvjetovi su snježno bijeli i ugodnog mirisa, a plodovi manji od naranče, okrugli ili kruškoliki, zelene ili žute boje kore.

Stablo urodi plodom tri godine nakon cijepljenja, a zatim kroz dvadeset ili trideset godina daje sve veći prinos.

Ekstrakcija i upotreba

Eterično ulje bergamota dobiva se hladnim prešanjem kora zrelog voća. Kako i samo ime implicira, postupak se provodi mehaničkim pritiskom bez upotrebe visokih temperatura. U proizvodnji se ne koriste otapala niti dodaju stabilizatori i aditivi.

Danas je izbor hladno prešanih ulja iznimno širok, a svaka klimatska zona ima svoje podrijetlo karakterističnih uljarica. Hladno prešana ulja se proizvode u manjim količinama od ulja dobivenih postupkom ekstrakcije.

Djelovanje eteričnog ulja bergamota

Eterično ulje bergamota djeluje kao analgetik, antiseptik i antidepresiv. Popravlja raspoloženje, potiče cirkulaciju krvi i čisti kožu.

Odabrano je kao ključni sastojak Perskindol Active Classic proizvoda zbog njegovih analgetskih svojstava i pozitivnog učinka na raspoloženje.

Upozorenje!

Korištenje eteričnog ulja bergamota ne preporučuje se osobama s osjetljivom kožom. Zbog fototoksičnosti se nakon nanošenja na kožu ne preporučuje izlaganje suncu ili UV zračenju.

Mentol

Levomentol

Eterično olje Zelenke

Gaultheria procumbens

Eterično olje limone

Citrus limonum

Eterično olje sladke pomaranče

Citrus aurantium, var. dulcis

Terpinol in terpinil acetat

Terpinol in terpinil acetat

Koristimo kolačiće za ispravan rad stranice i bilježenje posjeta stranici. Pristankom nam dopuštate korištenje kolačića.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kada posjetite bilo koje web-mjesto, samo to web-mjesto može pohraniti ili dohvatiti podatke na vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Ovdje kontrolirate svoje osobne postavke kolačića.

Ovi su kolačići nužni za rad web-stranice i ne mogu se isključiti.

Za pravilan rad web-stranice koristimo sljedeće tehničke kolačiće.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ISKLJUČITE SVE USLUGE
OMOGUĆITE SVE USLUGE